به گزارش مشرق، علي اعظم خسروي در گفتوگو با فارس، در خصوص جنگ نرم و جايگاه جوانان در اين جنگ اظهار داشت: جنگ نرم که جنگ عقيدههاست مسئله جديدي نيست؛ دشمنان از ابتداي انقلاب اين تهاجم را شروع کردند اما اين مسئله تقريباً به تازگي براي ما عيان شده است.
اين مشاور فرهنگي جوانان به اسناد افشا شده سالهاي گذشته دشمنان عليه نظام اشاره کرد و گفت: براساس اين اسناد، قسمتي از توطئههاي دشمنان انقلاب آشکار شده، ضمن اينکه همچنان لايههايي از اين خصومتها مخفي مانده است؛ از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي که امام خميني(ره) انقلاب فکري عليه مستکبران اعلام کرد، دشمنان خصومت خود را آغاز کردند اما تا حدودي آن را مخفي ميکردند و اکنون بخش بيشتري از آنچه مخفي ميکردند، آشکار شده است.
وي به پيچيده شدن ابزار دشمن در جنگ نرم اشاره کرد و افزود: يکي ديگر از مشخصههاي جنگ نرم علاوه بر عقيدتي بودن اين است که اين جنگ حساستر از قبل است؛ اگر تا پيش از اين در ميدان جنگ فيزيکي و با قطعنامه با ما برخورد ميکردند، اکنون با ابزار هنر، رسانه و ماهواره مقابله ميکنند.
خسروي ابزار جنگ نرم را بسيار ظريف دانست و گفت: ابزار اين جنگ آنچنان ظريف است که نه تنها جوانان بلکه گاه افراد با تجربه را نيز دچار اشتباه ميکند و مانند وسوسههاي شيطاني، به خاطر پيچيدگيهايي که دارد فرد بدون اينکه متوجه شود در دام آن گرفتار ميشود.
اين استاد دانشگاه به خالي و مستعد بودن قلب جوان و نوجوان به عنوان اصل کلي جوانشناسي اشاره کرد و ادامه داد: حضرت علي عليهالسلام در نامه 31 نهجالبلاغه خطاب به امام حسن عليهالسلام، قلب جوان را به زميني خالي که آماده پاشيدن بذر است تشبيه ميکند؛ قلب جوان قلبي پاک و مستعد است که هر چه در آن کاشته شود همان ميرويد.
وي افزود: در جنگ نرم هر کس زودتر قلب جوان و نوجوان را تسخير کند و آنچه که موردنظرش است در آن بکارد او در اين جنگ پيروز شده است، پس نکته اول اين است که بايد تلاش و دقت داشته باشيم و قلب جوان را مخاطب خود قرار دهيم تا در کارزار جنگ نرم به تسخير حريف درنيايد.
* هر جوان به خودي خود، يک حسين فهميده ميشود
خسروي بر نقش کساني که در حوزه جوانان کار ميکنند تأکيد کرد و اظهار داشت: جوان در جنگ نرم نقش مظلومانهاي دارد و در بازار مکاره دنيا ابزاري شده است که هر کس توانست زودتر ذهن او را تصاحب کند پيروز ميشود بنابراين کساني که با جوانان کار ميکنند بايد بدانند که اين فرصت طلايي است و بايد از تمام امکانات استفاده شود تا ضمن بيان حق و حقيقت، قلب جوان را نيز تسخير کنند.
وي ادامه داد: هنگامي که اين دو مرحله را به خوبي اجرا کرديم و جوان به سلاح فکر و عقيده مسلح شد هر جوان به خودي خود، يک حسين فهميده ميشود؛ در غير اينصورت جوانان از دست ما ميروند و اين مسئله از کوتاهي و سهلانگاري ما خواهد بود.
اين مشاور فرهنگي در حوزه جوانان خاطرنشان کرد: در شبيهسازي جنگ نرم و جنگ کلاسيک، يک نکته حائز اهميت است اينکه در جنگ کلاسيک بهترين دفاع را حمله ميدانند، در جنگ نرم نيز به همين صورت است؛ بايد متناسب با فضا، ساز و کار لازم را پيشبيني کرده و به شکل خاص حمله کنيم.
*لازمه جنگ نرم جهاد اکبر يا همان خودسازي است
خسروي افزود: نبايد اينگونه باشد که بنشينيم و از خدا بخواهيم جوانانمان را در مقابل تهاجم فرهنگي حفظ کند بلکه بايد در اين عرصه با ابتکار و انديشه وارد شويم و در عين حال بر خدا توکل کرده، از او توفيق پيروزي بخواهيم.
وي جنگ نرم را در يک کلام شبيهسازي فرهنگي جنگ کلاسيک دانست و تصريح کرد: لازمه چنين جنگي جهاد اکبر يا همان خودسازي است؛ همان طور که در دفاع مقدس هشت ساله که جهاد اصغر بود با همين سلاح جهاداکبر پيروز شديم در جنگ نرم نيز بايد به همين سلاح اتکا کنيم ضمن اينکه خودباوري و ابتکار عمل نيز لازمههاي ديگر اين ميدان هستند.
خسروي افزود: دو خطر جدي متوليان جنگ نرم را تهديد ميکند؛ نخست اينکه خودسازي لازم را در اين ميدان نداشته باشند و ديگر اينکه خود را تنها مسئول پاسخگويي به سؤال و ابهامهاي دشمن بدانند؛ يعني منفعل عمل کرده و تنها در صدد پاسخگويي به ابهامها بر آيند؛ در حالي که قويترين ابزار ما در جنگ نرم بدون شک حمله فکري ـ اعتقادي است.
اين استاد دانشگاه، سوره آلعمران را منشور مبارزه با جنگ نرم دانست و گفت: در آيات اين سوره، خداوند دائماً اهل ايمان را از شيطنتهاي اهل کتاب که همان يهوديان هستند برحذر داشته و ميخواهد که آنان را به چالش کشيده و رسوا کنند؛ ما نيز بايد با همين روش با دشمنان مقابله کنيم.
وي موضع رئيسجمهور کشورمان راجع به هولوکاست را مصداق به چالش کشيدن دشمنان دانست و يادآور شد: چنانچه يک دهم آنچه که غربيها عليه جوانان ما انجام ميدهند در جهت مثبت براي جوانان غربي انجام دهيم به طورکلي ميدان جنگ فرهنگي در دنيا را تسخير خواهيم کرد؛ اکنون امکانات و ابزار کافي وجود دارد که ما حداقل روزي يک سؤال در ذهن غربيها ايجاد کنيم و آنان را به چالش بکشيم تا آنان فرصت ايجاد شيطنت عليه ما و جوانانمان را نداشته باشند.
*فطرت جوانان پاک است و فطرت پاک به دنبال حق ميگردد
خسروي در ادامه اظهار داشت: چنانچه اولياء جوانان از خانواده، مدرسه و دانشگاه گرفته تا دانشگاه عمومي وظيفه خودشان را خوب انجام دهند جوانان به بمب اتم يا تفکر اتمي سيار، عليه غرب تبديل ميشوند و هيچ دشمني نميتواند با آنان مقابله کند، نمونه چنين جواناني را اکنون در لبنان و فلسطين ميبينيم که زبدهترين آنان در مقابل شيطان نفس و شيطان بزرگ آمريکا ايستادهاند بنابراين با تربيت صحيح، جوانان کشور در مقابل تهاجم فرهنگي غرب مصون شده و علاوه بر آن به الگويي براي جهان اسلام تبديل ميشوند.
وي در خصوص عرفانهاي کاذب و انحراف جوانان تصريح کرد: بدون شک فطرت جوانان پاک است و فطرت پاک به دنبال حق ميگردد چنانچه حق را به خوبي جلوه دهيم باطل محو شده و بخشي از نگرانيهاي ما بيمعنا خواهد شد در غيراينصورت جوانان از دين فراري ميشوند و به سراغ جايگزينهاي غلط و کاذب ميروند و اين ناشي از خطاي ما خواهد بود.
اين مشاور فرهنگي، بخشي از گرايشهاي جوانان به عرفانها و اديان انحرافي را مربوط به مسائل و معضلات اقتصادي دانست و ادامه داد: در تحقيقاتي که به صورت تصادفي انجام داديم به اين واقعيت دست يافتيم که ريشه بخشي از اين اتفاقات و انحرافها در جوانان اقتصادي بوده و فکري نيست، دشمن در اين راهبرد براي جوانان به خصوص جواناني که مشکل اقتصادي دارند هزينه کرده و از اين طريق آنان را جذب ميکند.
وي بر نقش منفي سوءمديريتهاي اقتصادي کشور در گرايش جوانان به فرقههاي انحرافي تأکيد کرد و افزود: جواني که به لحاظ مالي دچار مشکل است هنگامي که تبعيضها را به شکل خاص ميبيند مقابل پيشنهاد دعوتکنندگان به فرقههاي انحرافي دچار لغزش ميشود.
اين استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: در سيستان و بلوچستان از سالها قبل، وهابيها شبنامههايي بين جوانان دانشجو پخش ميکنند، جواناني که مشکلات اقتصادي دارند با کمکهاي مالي آنان مستعد گرايش به اين فرقه ميشوند.
*اهميت جانشين پروري از ميان جوانان توسط اساتيد و بزرگان فکري کشور
خسروي ادامه داد: قبل از انقلاب، جوانان ما حتي در زندانها درگير بحثهاي فکري و التقاطي بودند در مقابل، عدهاي ديگر از جوانان با اين افراد مبارزه فکري ميکردند اکنون نيز ما به چنين راه حلي نياز داريم؛ بايد عدهاي جوان خداجو پرورش دهيم که با شجاعت و تفکر در دل مشکلات و شبههها وارد شوند در واقع از خود جوانان براي کمک به جواناني که لغزيدهاند کمک بگيريم.
وي به ضرورت تقويت تفکر در جوانان اشاره کرد و اظهار داشت: هنگامي که در جوان پايبندي به دين را به زيبايي ايجاد کرديم با برگزاري کارگاههاي فکري و اعتقادي، تقويت تفکر، پاسخگويي به شبهات و حمله را به جوان بياموزيم.
اين استاد دانشگاه افزود: بايد بسيج سازندگي که در تابستانها برگزار ميشود را در بحث تفکر نيز فعال کنيم من نيز اعلام آمادگي ميکنم که به مصداق آيه قرآني «عشرون صابرون» 20 جوان صابر را پرورش دهم تا به 20 نقطه مينگذاري شده شيطانپرستان وارد شوند و اين فرقه ضاله را متلاشي کنند.
وي ادامه داد: هر چقدر انقلاب به جلو پيش رود بدون شک، مبارزه سختتر ميشود؛ شيطان عصباني است و ما نبايد فراموش کنيم شيطان بر گمراه کردن بندگان خدا قسم خورده است اما در عين حال شيطان بر دو گروه سلطه ندارد؛ کساني که ايمان دارند و توکل ميکنند و ما بايد بر تقويت ايمان و توکل در جوانان تلاش کنيم.
خسروي به اهميت جانشين پروري از ميان جوانان توسط اساتيد و بزرگان فکري کشور اشاره کرد و گفت: متوليان فکري جامعه علاوه بر هدايت مردم و تقويت بنيانهاي ديني آنان، تکثير امثال خود را از ميان جوانان نيز مدّنظر داشته باشند زيرا چنين جوانان پرورش يافتهاي از قشر خود جوانان هستند و به راحتي در دل آنان نفوذ ميکنند از اين طريق به دشمن ضربه کاري وارد ميکنند.
يک کارشناس مسائل فرهنگي گفت: برخي جوانان که به لحاظ مالي دچار مشکل هستند در مقابل پيشنهاد دعوتکنندگان به فرقههاي انحرافي دچار لغزش ميشوند.